Castelijn & Beerens

Kwaliteit, vakmanschap en innovatie dat staat bij Castelijn en Beerens voorop! Dat zie je, dat voel je en dat ruik je! Een sterk merk uit Nederland dat al sinds 1945 geweldige leren tassen en andere accessoires maakt uit de beste en meest exclusieve leersoorten uit Italie. Alleen het beste is goed genoeg! Dat was voor Leatherlicious reden genoeg om Castelijn & Beerens toe te voegen aan de reeds bestaande collectie van prachtige Nederlandse merken. En door dit label te voeren kunnen we nu ook mooie kwaliteit leren tassen leveren aan onze mannelijke klanten! 

De meeste mensen kennen Castelijn & Beerens wel van de klassieke en tijdloze leren handtassen, portemonnees en schooltassen. Je kent vast wel iemand die een Castelijn & Beerens portemonnee, schrijfmap of werktas heeft. Uitstekende kwaliteit, prachtig leer, mooie producten die ook nog eens jarenlang mee gaan.

Giftbox-Billfold-Portemonnee-blog3DziHKpsOz9Fa

Geschiedenis Castelijn & Beerens

Dat Castelijn & Beerens een sterk merk is geworden is ook niet zo gek, want het begon allemaal al in 1945 in Waalwijk. Waalwijk, het hart van de leerindustrie waar Stikmeester Walter Castelijn en leerstanser Marinus Beerens elkaar ontmoetten. Ze besloten hun kwaliteiten te bundelen en dat maakte Castelijn & Beerens een feit. En wat niet iedereen zal weten is dat eind jaren zestig Castelijn & Beerens Nederland veroverde met de legendarische uitvinding de Porto Quick. Dit was de eerste portemonnee met magnetisch vakje om de munten vast te houden. Uiteindellijk is dit succes voor Castelijn & Beerens de aanleiding geweest om zich meer te gaan richten op klein lederwaren zoals portemonnees, portefeuilles, sleuteletuis en agenda’s.

De constante focus op kwaliteit en efficientie zorgen ervoor dat Castelijn & Beerens uigroeit tot marktleider op klein lederwarengebied. Het gebruik van betere, exclusievere Italiaanse leersoorten en het verfijnen van de klein lederwaren heeft daar absoluut aan bijgedragen.  

De verschillende collecties van Castelijn & Beerens

Mensen vinden het steeds belangrijker om zich in stijl te onderscheiden van de massa. De exclusieve producten van Castelijn & Beerens onderstrepen dit. Design, functionaliteit en kwaliteit worden gecombineerd. Dit resulteert in prachtige collecties zowel voor een casual gelegenheid als zakelijk voor zowel de man als de vrouw. 

Bij Leatherlicious hebben we een eerste selectie gemaakt uit het grote aanbod lijnen die Castelijn & Beerens heeft uitgebracht. 

Bravo Collectie

Onze eerste keus viel op de nieuwe Bravo collectie; prachtige tassen gemaakt van plantaardig gelooid Italiaans rundleer, puur natuur, eenvoud in design, vernieuwend en stoer en natuurlijk zeer functioneel, aan alles is gedacht. Deze collectie bestaat uit vier modellen, in vier kleuren. Wij hebben in eerste instantie gekozen voor de meest geliefde kleur Cognac en Zwart.

Bravo-collectie-Blog-1

Firenze Business serie

Wat ook niet mocht ontbreken zijn de leren laptop tassen uit de Firenze Business-serie. Deze tassen zijn gemaakt van prachtige Italiaanse runderhuiden met een natuurlijke uitstraling en ietwat vettige touch. Het C&B kwaliteitslogo is middels praeg subtiel in het leer verwerkt. Het zijn ideale tassen voor mannen waar je heel gemakkelijk je laptop en tablet in meeneemt. Uiteraard in de kwaliteit zoals we gewend zijn van Castelijn & Beerens, in de kleuren zwart en lichtbruin. Een stijlvolle look gecombineerd met functionaliteit. In twee uitvoeringen beschikbaar, de compacte variant met één compartiment voor A4 documentatie en de variant met twee grote compartimenten die afzonderlijk zijn af te sluiten met rits. Verder heeft beide uitvoeringen in het ritsvak aan de achterkant van de tas een Trolley-band, dit maakt de tas erg praktisch voor eventuele business trips.

Firenze-laptop-tas-Castelijn-_-Beerens090XsprdiCkeU

Bekijk deze collectie hier!

Renee_by-Castelijn_BeerensCQaEhFxcePzyt 

Renee by Castelijn & Beerens

Martijn en Babette Beerens, broer en zus zijn de oprichters van RENEE by Castelijn & Beerens. Zij hebben de stoere RENEE collectie ontworpen als eerbetoon aan hun vader en zijn passie voor leer. Maar ook omdat ze graag het rijke lederambacht nieuw leven wilden inblazen en dat hebben ze gedaan door de RENEE collectie een geheel eigen karakter mee te geven met als motto: volg je eigen wijsheid. 

De kennis van lederambacht is van generatie op generatie overgedragen binnen C&B. En die kennis staat voor Martijn en Babette Beerens aan de basis van de kwaliteit en functionaliteit van alle leren tassen en accesoires van RENEE. 

Bij de producten van RENEE worden alleen de meest hoogwaardige materialen gebruikt. Bijvoorbeeld volnerf rundleer met wax dat een geheel eigen karakter krijgt bij gebruik. Volnerf is de sterkste laag van de huid, waarbij de natuurlijke nerfstructuur zichtbaar blijft.

Iedere tas die ze hebben ontworpen is vernoemd naar iemand uit de familie; vader, opa, oom, partner. Dit wordt ook bij iedere tas beschreven. 

De collectie bestaat uit prachtige stoere tassen en portemonnees voor mannen! 

Mocht je op zoek zijn naar een tas of andere accessoire van Castelijn & Beerens of Renee die nog niet in onze webshop staat of misschien is uitverkocht, schroom niet om contact met ons op te nemen. We kunnen het voor je bestellen en binnen een paar dagen heb je het dan gewoon al in huis.  

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.