Duurzame merk MYOMY do goods in the picture

Wat je draagt heeft impact op mens en milieu. Daar zijn we ons steeds meer van bewust! We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Stapje voor stapje komen we dichter bij een duurzaam leven. MYOMY do goods wil de wereld beter maken door mooie producten te maken en dat altijd vanuit een duurzame gedachte. Met een mooie leren fairtrade tas van MYOMY kies je voor duurzaamheid en klasse en draag je bij aan een betere wereld. Benieuwd naar het duurzame merk MYOMY? Lees snel verder!

ICONISCH DESIGN MYOMY

Het eerste iconische design van MYOMY was de prachtige MY PAPER BAG short handle, gebaseerd op de wereldberoemde papieren zak en ontworpen door Dutch Designer Ramon Middelkoop. Het succes van de My Paper Bag was tevens het begin van MYOMY do goods, met name omdat MYOMY de selectie van duurzame materialen en fairtrade vakmanschap met het unieke iconisch ontwerp combineert.

Duurzame-merk-MYOMY-do-goods-in-the-picture-1kzywbcwpFzd5s

DUURZAAMHEID EN SUSTAINABILITY 

Alles wat te maken heeft met het maatschappelijk verantwoord leven valt onder de term duurzaam en sustainable. Duurzaamheid en sustainability betekenen dan ook hetzelfde. In een duurzame wereld is het belangrijk dat mens, milieu en welvaart met elkaar in evenwicht zijn.

 

DUURZAAMHEID EN SUSTAINABLE MYOMY

 

MYOMY staat bekend om haar expertise op het gebied van duurzaam looien, van eerlijk verkregen leer en haar fairtrade vakmanschap. MYOMY do goods draagt bij aan een duurzame en sustainable wereld door te werken met duurzame materialen. Dit betreft zowel het leer zelf als ook de stoffen, metaalonderdelen en verpakkingsmaterialen. MYOMY selecteert deze materialen zorgvuldig op basis van hun impact op de omgeving en de natuur. Het leer dat gebruikt wordt voor de tassen van MYOMY wordt door een gecertificeerde looierij duurzaam verwerkt, waar een strenge controle op het naleven van de milieuregels plaatsvindt. Alle verpakkingstassen van MYOMY zijn gemaakt van gerecycled PET. Het gebruik van gerecycleerde PET stelt MYOMY in staat om de hoeveelheid afval die op de stortplaatsen terechtkomen te verminderen. MYOMY zal zich altijd blijven inzetten om duurzaamheid te vergroten.

 

FAIRTRADE

Fairtrade betekent eerlijke handel en helpt lokale ambachtslieden in ontwikkelingslanden een betere plek te werven in de handelsketen. Zo kunnen de ambachtslieden leven van hun werk en investeren in een duurzame toekomst. Een product is pas fairtrade als alle partijen in de handelsketen aantonen dat zij aan de Internationale principes van fairtrade voldoen. Wanneer je fairtrade producten koopt investeer je in mensen in ontwikkelingslanden. Zo kies jij voor een betere wereld!

FAIRTRADE MYOMY

MYOMY do goods werkt samen met Fairtrade organisaties in India en Bagladesh zodat wordt bijgedragen aan een beter leven en persoonlijke ontwikkeling voor de lokale ambachtslieden die de prachtige leren tassen maken. Ze verdienen een eerlijk inkomen, hebben acceptabele werkuren en ze werken in een schone en veilige omgeving. Op deze manier investeert MYOMY indirect in de toekomst van de makers van de tassen.

 Duurzame-merk-MYOMY-do-goods-in-the-picture-2OoHSWnQ1wdpcv

 

MY INSIDEOUT BAG als symbool voor sustainable fashion movement

Naast alle andere duurzame tassen van MYOMY do goods met een mooi verhaal, willen we ook nog even aandacht geven aan de MY INSIDEOUT BAG  Long handle van MYOMY. Deze tas heeft MYOMY speciaal laten ontwerpen als symbool voor de sustainable fashion movement. Vaak staan de makers van de mooiste designs verborgen op een klein labeltje aan de binnenkant. Diezelfde makers krijgen vaak te weinig betaald om een eigen leven op te kunnen bouwen en werken in onveilige omstandigheden. MYOMY wil met deze My Inside Out Bag laten zien dat het anders kan en dat zij het anders doen. Deze insideout bag kan zoals de naam al zegt ‘inside out’ en ‘outside in’ worden gedragen. Door het speciale ‘Made by Positive Icons in Bangladesh' label aan deze tas kun je zien wie jouw tas heeft gemaakt. Door het label zichtbaar te dragen, draag je bij aan een betere wereld en steun je tevens de fashion revolution.

 

Duurzame-merk-MYOMY-do-goods-in-the-picture-378nOHbLJ1ukh8 

Met de aankoop van een MYOMY tas of andere leren accessoire ben je niet alleen een trotse eigenaar van een iconisch Dutch Design item, maar draag je ook bij aan een betere wereld.

Dutch sustainable Fashion Week

Van 4 t/m 13 oktober 2019 vindt de Dutch Sustainable fashion week plaats, het grootste landelijke duurzame mode event. Het doel is om de consument inzicht te geven in wat je draagt en welke impact dat heeft op mens en milieu. Op 10 oktober is het de dag van de duurzaamheid, een speciale dag om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Wij willen MYOMY DO GOODS daarom extra in het zonnetje zetten omdat we trots zijn op de fairtrade geproduceerde iconische design tassen. Wat ze hebben bereikt op het gebied van duurzaamheid en welke impact ze nog willen maken in duurzaam fashion. 

 

MYOMY DRAAGT BIJ AAN EEN BETERE WERELD

De prachtige leren tassen van MYOMY worden met liefde gemaakt en met trots gedragen door mannen en vrouwen over de hele wereld. Iedere MYOMY tas is uniek en heeft haar eigen verhaal.

Wil jij een trotse eigenaar zijn van een uniek design product én wil je bijdragen aan een betere wereld, kies dan voor een leren tas van MYOMY DO GOODS. Bekijk de gehele MYOMY collectie online bij Leatherlicious.

 Duurzame-merk-MYOMY-do-goods-in-the-picture-4ee9zRhKfC23nN

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Verwante artikelen