Leersoorten MYOMY

 

De leersoorten van MYOMY DO GOODS

Alle leren tassen en accessoires van MYOMY DO GOODSworden met liefde met de hand gemaakt door trotse vaklieden in een gecertificeerde werkplaats in Calcutta in India. De collecties van MYOMY worden gemaakt van buffelleer van de hoogste kwaliteit dat is gelooid bij de looierij die met een Zilver certificaat is bekroond door de LWG (Leather Working Group) Dit certificaat geeft aan dat de leerlooierij voldoet aan het strengste protocol op het gebied van mens, veiligheid en milieu. 

Hunter, Rambler, Waxy en Anaconda leer

Voor de MYOMY collecties wordt gebruik gemaakt van vier verschillende soorten leer van buffels: Hunter, Rambler, Waxy leer en Anaconda of croco leer. Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen deze vier leersoorten. 

Hunter leer van MYOMY

Hunter leer is het bekende, gladde full-grain MYOMY leer dat wordt gebruikt voor de My Paper Bag collectie, de My Black Bag collectie en de My Carry Bag collectie. Een luxe leersoort dat steeds mooier en soepeler wordt in het gebruik. Het is een leersoort dat het dichtst bij de natuurlijke huid zit, de natuurlijke structuur van de huid blijft daardoor zichtbaar. Hunter leer heeft een open structuur en krijgt haar kleur in de drum met natuurlijke kleurstoffen en krijgt na het proces in de drum nog een natuurlijke waxlaag.  Doordat dit leer in de drum haar kleur krijgt en het afhankelijk is van de huid dat van ieder dier anders is, heeft iedere tas haar unieke karakter en kenmerken. Dat maakt de tassen van MYOMY DO GOODS ook zo uniek. Hunter leer van MYOMY is echter ook kwetsbaar vanwege de open structuur, ondanks de 1e beschermende natuurlijke waxlaag. Daarom adviseren wij om de nieuwe leren tas te verzorgen met een onderhoudsspray die bescherming biedt tegen vocht en vuil en het leer soepel houdt.

My Paper Bag Deluxe Office

De My Paper Bag Deluxe Office in het Hunter leer

Rambler leer van MYOMY

Rambler leer van MYOMY is het bekende buffelleer met een luxe en consistentere uitstraling dat zowel voor de My Paper Bag collectie wordt gebruikt maar ook voor de stijlvolle My Carry Bag collectie. Rambler leer krijgt in de basis dezelfde behandeling als het hunter leer, alleen heeft dit leer een print (het bobbeltje) en heeft een meer afgewerkte look. Het rambler leer krijgt voor 96-98% haar kleur in de drum, net zoals bij het hunter leer. Alleen krijgt het rambler leer daarna nog een pigment spray van 2-4% om de kwaliteit van het leer meer constistent te maken. Dit betekent dat het leer hiermee haar open structuur verliest en dat maakt het leer minder kwetsbaar.  

My-Paper-Bag-long-handle-zip-rambler-black-1

 My Paper Bag Long Handle zip Rambler black

 

Waxy leer van MYOMY

Waxy leer heeft het meeste weg van de hunter leersoort van MYOMY DO GOODS. De naam zegt het eigenlijk al, er zit een wax laagje over het leer. Dit zorgt voor een extra satijnzachte glans en zorgt tevens voor een diepere kleurbeleving. Daarnaast is het leer iets minder kwetsbaar door de waxy finish die is aangebracht op de tas en werkt het tevens beschermend voor de kleur. 

 

my paper bag long handle zip waxy blackDe My Paper Bag Long Handle Zip Waxy Black

 

Anaconda leer van MYOMY

Een andere leersoort van MYOMY DO GOODS is het prachtige anaconda leer of croco leer. De print op het leer zorgt voor een chique look waar je nooit op uitgekeken raakt. Naast dat deze print de tas stijlvol maakt en zorgt voor die extra touch, zorgt de finish die is aangebracht op het leer dat de tas van MYOMY minder kwetsbaar is.  

my-paper-bag-long-handle-zip-anaconda-black

De My Paper Bag Long Handle Zip Anaconda Black

 

Alle bovenstaande leersoorten worden gebruikt voor de diverse collecties leren tassen en accessoires van MYOMY DO GOODS.

Wil je meer inspiratie of wil je graag een leren tas van MYOMY kopen? Ga dan snel naar MYOMY

 Wil je nog meer lezen over het duurzame merk MYOMY do goods? Lees dan ook onze blog duurzame merk MYOMY in the picture. Wij zijn in ieder geval trots dat we officieel dealer zijn van dit prachtige duurzame merk. 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.