Merel by Frederiek

 Radical Chic Grunge collectie

Gemaakt van prachtig Italiaans leer gecombineerd met trendy opvallende details, dat zijn de tassen van Merel by Frederiek! FW '14/'15 staat weer in het teken van de altijd geliefde Grunge trend. Dit zie je terug in de Radical Chic Grunge collectie van Merel by Frederiek. Zij hebben gebruik gemaakt van mooie details aan de tassen, zoals de ponyskin in de warme hersftkleuren, de ponyskin bedrukt met een bijzonder mooie giraffeskin of zebraskin. De ene keer wat subtieler dan de andere keer. De Radical Chic Grunge collectie van Merel by Frederiek bestaat uit prachtige shoppers, schoudertassen, handtassen, clutches en portemonnees in kleinere en grotere varianten. Voor iedere vrouw een accessoire die bij haar past. Zoals Frederiek Wanninge, (oprichtster en designer van Merel by Frederiek) zelf aangeeft,  “Ik denk vanuit de vrouw, maar dan vanuit de vrouw met een eigen identiteit en persoonlijkheid. Zij die weten hoe ze moeten maar vooral wíllen communiceren naar de wereld en trots zijn op zichzelf. Op zowel de sterke als de minder sterke punten”. 

Merel Munt Foundation

Een mooi en opvallend signatuur van Merel by Frederiek is de koperen munt die aan elke tas hangt. Hierop staat Merel, het jongste zusje van Frederiek Wanninge afgebeeld. Merel is geboren met een meervoudige handicap en zij is voor Frederiek de inspiratiebron geweest voor het opzetten van haar eigen label. Als iemand identiteit, karakter en doorzettingsvermogen heeft, is Merel het wel, aldus Frederiek Wanninge. Als je een tas van Merel by Frederiek koopt steun je tevens een goed doel. Van iedere verkochte tas wordt namelijk een deel van de opbrengst geschonken aan de Merel Munt Foundation. De Merel Munt Foundation ondersteunt kinderen en jong volwassenen met een beperking financieel om bijzondere dagjes ‘uit’ te realiseren die anders niet mogelijk zouden zijn. Aan elke tas hangt ook een kaartje met een unieke code, mocht je ook ambassadrice willen worden kun je met deze code je registreren. 

Goede Tijden Slechte Tijden

Hoe leuk is dat! Maar liefst vijf van de tassen uit de huidige collectie van Merel by Frederiek zijn vanaf eind november in de Nederlandse soap Goede Tijden Slechte tijden te zien. Maxime Sanders draagt de Girls about town bag zebra. Bianca Bouwhuis is dan te zien met de Girl about Town bag flower. Janine Elschot kun je spotten met de Funky Town bag cognac. Rikki de Jong kun je wel eens zien met de Love me Bag grey en Lorena Gozalez draagt de City Babe bag metallic. 

Bekende Nederlanders met een Merel by Frederiek tas

Negen bekende Nederlandse vrouwen (BN'ers) hebben persoonlijk een tas uit de huidige collectie van Merel by Frederiek uitgezocht. Hierdoor zijn ze tevens ambassadrice van de Merel Munt Foundation geworden. Het gaat hier om de volgende dames:

  • Irene Moors
  • Katja Schuurman
  • Tooske Ragas
  • Kim-Lian van der Meij
  • Lucia Rijker
  • Quinty Trustfull
  • Annet Barlo
  • Cynthia Abma
  • Josje Huisman
 
En van een aantal dames is al een leuke afbeelding met de betreffende tas beschikbaar en die willen we graag even delen! 
 
 
Benieuwd naar de  Radical Chic Grunge collectie van Merel by Frederiek? Neem dan snel even een kijkje https://www.leatherlicious.nl/designers/merel-by-frederiek/
 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.