Merel by Frederiek stopt

Geen nieuwe collecties meer

Na 8 jaar en meer dan 30.000 artikelen verder heeft het Nederlandse tassenlabel Merel by Frederiek besloten om te stoppen! Er worden geen nieuwe collecties meer ontwikkeld van Merel by Frederiek.  

Begin van Merel by Frederiek

In 2010 startte Frederiek Waninge, de oprichtster van Merel by Frederiek, vol energie en geloof in haar eigen kracht haar eigen tassenlabel. Acht jaar lang heeft ze twee keer per jaar prachtige collecties leren tassen en accessoires uitgebracht die zowel online als in winkels door heel Nederland worden verkocht. Alle tassen en accessoires van Merel by Frederiek zijn gemaakt van prachtig Italiaans rundleer en zijn uniek in haar soort omdat iedere tas maar in een beperkte oplage is gemaakt.

Centrale rol zusje Merel

Het zusje van Frederiek Waninge, Merel, heeft altijd een centrale rol gespeeld binnen Merel by Frederiek. Merel is geboren met een meervoudig handicap en Frederiek heeft ter ere aan haar zusje de Merel Munt Foundation opgericht. Deze Foundation organiseert jaarlijks activiteiten voor én met organisaties die zich inzetten voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Bij aankoop van een Merel by Frederiek tas of accessoire steun je deze Merel Munt Foundation. Het zusje was en is nog steeds altijd de inspiratiebron voor Frederiek. “Haar levenskracht en mijn energie zijn zonder twijfel onze gemene deler” aldus Frederiek Waninge.

Besluit om te stoppen

In het voorjaar van 2018 heeft Frederiek Waninge haar besluit om te stoppen kenbaar gemaakt. Ze heeft besloten om geen nieuwe collecties meer te ontwikkelen namens Merel by Frederiek. "De reden dat ik heb besloten om met Merel by Frederiek te stoppen, is omdat ik de afgelopen twee jaar langzaam heb gemerkt dat ik naast Merel by Frederiek nog graag een aantal andere dromen en avonturen wil ontdekken,” laat Frederiek weten. Vol trots en dankbaarheid kijkt ze terug op de succesvolle jaren van Merel by Frederiek. 

De mooiste tassen uit de collectie van Merel by Frederiek

We vinden het jammer dat het tassenlabel Merel by Frederiek stopt met het ontwikkelen van nieuwe collecties. Gelukkig hebben we bij Leatherlicious nog prachtige leren damestassen, portemonnees en make up tasjes van Merel by Frederiek online. Wij kijken hieronder met veel plezier terug op de mooiste tassen uit de diverse collecties van Merel by Frederiek en de geweldige sfeerafbeeldingen, die Merel by Frederiek de laatste jaren liet maken van bijna iedere tas! 

 

Spring Summer 2015 en 2016

Night Dream Bag Tiger

mbf-tasjewuQ29KTlFRzsR

De Night Dream Bag Tiger, is een van de eerste tasjes die we bij Leatherlicious in het assortiment hadden en hét perfecte voorbeeld dat de Merel by Frederiek tassen tijdloos zijn. 

 

Speed Date Bag Steel Blue

Merel-by-Frederiek-stopt-2ny280L2KjVhyV

Dit is de prachtige Speed Date Bag van Merel by Frederiek uit de zomercollectie van 2016. Hier zie je goed dat in de eerste jaren de munt groot aan de tas hangt. Uiteindelijk is deze grote munt vervangen door een klein muntje op de tas, het kenmerk van de Merel by Frederiek tassen. 

  

Fall Winter 2016/2017 

My Little Pony Bag

Merel-by-Frederiek-stopt-3vVcAE9d8llMMY 

Wie wist dat een harige tas zo stijlvol kon zijn?! De My Little Pony Bag uit de winter collectie is hier hét perfecte voorbeeld van! We hebben deze leuke tas nog in een mooie bruine kleur.  

Sparkling Hazy Bag Camouflage

Merel-by-Frederiek-stopt-4pOllPLvYBLFZD

De favoriete Hazy Bag van Merel by Frederiek in de trendy kleur camouflage. Deze geweldig kleuren hebben we na de winter collectie niet meer terug gezien, een echt collectors item dus!

 

Homer Waller Quartz

Merel-by-Frederiek-stopt-5xvju32NAE8BBk

De Homer Wallets zitten al een paar seizoenen in de collectie van Merel by Frederiek, waarbij elk jaar wel weer een nieuw kleurtje werd toegevoegd. Deze kleur Quartz komt uit de winter collectie.

 

Bulky Bag Cognac

Merel-by-Frederiek-stopt-6XVqwVsqmRFZ6K

De Bulky Bag is een favoriete damestas gebleken! Prachtig soepel leer en van een fijn formaat zodat deze tas heel wat jaren mee kan gaan! Deze prachtige damestas hebben wij zelf nog in de kleur cognac. 

 

Spring Summer 2017

Fanny Bag Biscotto

Merel-by-Frederiek-stopt-7K1LwTX727tezV

De Fanny Bag in de kleur Biscotto is een mooie crossbody damestas uit de zomer collectie. Prachtig! 

Charlie Bag Navajo

Merel-by-Frederiek-stopt-8mbjdARvBU2Lq2

De voorganger van de Hazy Bags: de Charlie Bag. Dit leuke tasje komt uit de zomer collectie en is en blijft een perfect tasje waarin je jouw essentials kunt opbergen! Deze tas kun je in de hand dragen als clutch of over je schouder met het afneembare en verstelbare schouderband. 

 

Spring Summer 2018

Shamam Bag Iced Grey

Merel-by-Frederiek-stopt-9QJcCK9kHYugIB

Natuurlijk kan de laatste collectie van Merel by Frederiek niet ontbreken uit deze lijst, de Shamam Bag al helemaal niet! Wat is het toch een mooie leren shopper! Ideaal voor dagelijks gebruik. 

 

Fairy Bag Star Avio

Merel-by-Frederiek-stopt-10As76Yle1eY3dx

De Fairy Bag Star Avio is een prachtige en vrolijke leren schoudertas uit de nieuwste collectie van Merel by Frederiek. Wij zijn er helemaal verliefd op! 

En last but not least…

Fancy Hazy Bag Tropical Green

Merel-by-Frederiek-stopt-11wdzk8xUPSZ4wE

De groene kleur, het printje, alles aan deze schoudertas van Merel by Frederiek is mooi! De Fancy Hazy Bag komt uit de zomer collectie 2018.

 

 Merel by Frederiek bij Leatherlicious

Ondanks dat er geen nieuwe collecties van Merel by Frederiek meer gaan komen, hebben we bij Leatherlicious nog veel leren tassen uit de huidige en voorgaande collecties en die shop je eenvoudig online bij Leatherlicious. Dit betekent dat als je altijd al een tas van Merel by Frederiek had willen hebben, je nu snel moet zijn! Bekijk het volledige assortiment van Merel by Frederiek nu bij Leatherlicious online!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.