MYOMY The Inside Out Bag

MYOMY DO GOODS geeft tijdens de Fashion Revolution week (23 - 29 april 2018) de makers van de MYOMY tassen een welverdiend gezicht! MYOMY introduceert dan ook haar nieuwe design de MY INSIDEOUT BAG, dat tevens het symbool is voor de fair fashion movement. 

De makers van de mooiste designs staan vaak verborgen op een klein labeltje aan de binnenkant van kleding of tassen. Ze krijgen vaak te weinig betaald om een zelfstandig leven te kunnen opbouwen en vaak zijn de werkomstandigheden onveilig. De nieuwe MY INSIDE OUT BAG van MYOMY DO GOODS wil hier verandering in brengen en is hét symbool voor de fair fashion movement.

FASHION REVOLUTION WEEK

Van 23 tot 29 april is het Fashion Revolution Week. In deze week stelt Fashion Revolution de modemerken de vraag door wie de kleding die we dragen gemaakt is. De fashion revolution is ontstaan naar aanleiding van de grootse ramp in de textielindustrie vijf jaar geleden. Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh de kledingfabriek Rana Plaza in. Hier kwamen meer dan 1135 mensen om het leven en vielen er meer dan 2000 gewonden. De slachtoffers waren voornamelijk jonge vrouwen. Het bleek al snel dat kledingmerken, die wij in het westen dragen, hun kleding lieten maken in deze onveilige fabriek. 

Fashion Revolution roept iedereen op om mee te doen tijdens deze week. Meedoen is makkelijk: post een bericht waarin je je favoriete item binnenste buiten draagt en tag het merk van je kledingstuk. Gebruik hierbij de hashtag #WhoMadeMyClothes

MYOMY DO GOODS geeft antwoord op de vraag door het introduceren van de My inside out bag. MYOMY wil op deze manier de makers van hun tassen een welverdiend gezicht geven tijdens de Fashion Revolution Week.

Ben je benieuwd naar Fashion Revolution? Lees meer informatie via de site van Fashion Revolution

MYOMY-The-Inside-Out-Bag-17ZMcU5ia7nbzL 

I CARE WHO MADE MY BAG #whoMadeMyBag

Het nieuwe design MY INSIDEOUT BAG van MYOMY is hét symbool voor de fair fashion movement. Deze prachtige design tas kan ‘inside out’ en ‘outside in’ worden gedragen. Het speciale ‘Made by Positive Icons in Bangladesh' label aan de tas laat zien wie de tas gemaakt heeft. Door deze zichtbaar te dragen laat je zien dat je geeft om de maker. De makers die vaak aan de binnenkant verborgen blijven kun jij een gezicht geven door de tas ‘inside out’ te dragen. Zo draag je bij aan een betere toekomst voor de makers en steun je de Fashion Revolution.

MYOMY-The-Inside-Out-Bag-2Bb1pYV1fPNk9y

MYOMY DO GOODS

MYOMY DO GOODS is het Nederlandse modemerk dat met haar iconische producten de wereld mooier wil maken. Dutch Design, iconische ontwerpen en dat allemaal met een bijzonder verhaal. MY INSIDE OUT BAG is gemaakt door trotse ambachtslieden in Bangladesh. MYOMY zorgt samen met productiepartner Leatherina ervoor dat vrouwen uit de sloppenwijken van Dhaka kunnen werken aan een betere toekomst. 

MY INSIDE OUT COLLECTIE

De MY INSIDE OUT Collectie van MYOMY bestaat uit een Long Handle Dhaka Midnight en de Clutch Dhaka Midnight. De Clutch is bedoeld om te bevestigen aan de Long Handle. Zo heb je dus een bag-in-bag in de Long Handle voor je belangrijke spullen die je af kan sluiten met een rits. De MY INSIDE OUT BAG collectie is vanaf nu online beschikbaar bij Leatherlicious.. Met een van deze items laat je zien dat je geeft om de maker van de tas. 

 MYOMY-My-Inside-Out-Bag-sfeerfoto-2MYOMY-The-Inside-Out-Bag-3fAFDJFqoQo7I5

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.