Onderhoud leren tassen

Een veel gestelde vraag is: hoe kan ik het beste mijn leren tas onderhouden en met welke producten kan ik dat het beste doen?

Als je dan eindelijk jouw perfecte leren tas hebt gevonden, wil je dit pareltje natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden en beschermen tegen al het vuil waaraan de tas wordt blootgesteld. Het onderhouden van de tas is misschien niet het meest leuke om te doen, maar wel heel erg van belang.

 

Waarom is het van belang om je leren tas of accessoire te onderhouden?

Leer is een mooi en duurzaam product. Van een leren tas kun je dan ook lang veel plezier hebben omdat het leer zelf alleen maar mooier en soepeler wordt. Elke leren tas heeft zijn eigen “rimpels” en is daardoor uniek en wordt mooier naarmate je de tas langer gebruikt. Maar leer is en blijft een natuurproduct en de uiteindelijke afwerking van het leer bepaalt hoe intensief je de leren tas moet onderhouden. Heb je te maken met een tas waarvan de leersoort het dichtst bij de natuurlijke huid zit, dan is deze leren tas kwetsbaarder. Deze leersoort heeft een open structuur en is daardoor gevoeliger voor vocht en viezigheid.

Een ding is dus zeker, het is belangrijk om je leren tas goed te onderhouden om deze zo lang mogelijk mooi te houden. Maar dat wisten we natuurlijk al! De vraag is: Hoe kan je dat het beste doen? Hieronder hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe je het beste je leren tas kunt onderhouden.

 

Tips voor het onderhouden van je leren tas

1. Voordat je de tas gaat gebruiken is het handig om de leren tas in te sprayen met een beschermende en voedende leerspray. Herhaal dit vervolgens 2 a 3 keer per jaar, zodat het leer soepel en mooi blijft. 

2. Mocht er toch een vlek op je tas zijn gekomen, dan kun je dit met een reinigingsschuim speciaal voor leer verwijderen. Na het reinigen is het belangrijk om de tas opnieuw te impregneren tegen vocht en vuil. 

3. Zorg dat je de tas niet in de buurt van een verwarming plaatst ivm uitdroging. 

4. Zet je leren tas niet in de felle zon ivm uitdroging en kleurverandering. 

5. Vermijd zo veel mogelijk de regen met een leren tas. Is de tas toch natgeregend? Leg hem dan zeker niet te drogen op een verwarming, maar laat hem dan op een natuurlijke manier opdrogen. 

6. Heb je een suède tas? Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer en wordt valer door het gebruik. Het is belangrijk om suède goed te impregneren vóór gebruik. 

Het beste onderhoudsmiddel voor je leren tas  

Na het lezen van bovenstaande tips ben je misschien wel op zoek naar een beschermend middel voor jouw nieuwe leren tas? Wij zijn zelf fan van de organic lijn van Collonil, waarin 90% natuurlijke ingredienten zijn verwerkt en deze lijn bevat geen drijfgas. Deze lotion reinigt en verzorgt en biedt langdurige bescherming tegen vuil en vocht. Deze spray van Collonil is verkrijgbaar in Bamboo lotion of Olijfolie

Collonil organic protect care pompspray

 exotic-spray

 

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.