Rebranding MY PAPER BAG

Het logo ‘My Paper Bag’ is binnenkort niet meer te zien op de voorkant van alle tassen uit de MY PAPER BAG collectie. In plaats daarvan komt het logo MYOMY DO GOODS te staan! De huidige collectie met het logo van MY PAPER BAG loopt uit en alle nieuwe tassen die worden geproduceerd en worden geleverd vanaf april 2016 krijgen dus het MYOMY DO GOODS logo. Wat de reden hierachter is vertellen we je graag in deze blog.

Logo-My-PAPER-BAG7fBbWSaL8u5EO

MYOMY DO GOODS is opgericht met als doel het mogelijk maken van een mooi leven voor de fairtrade ambachtslieden en hun families, door het ontwikkelen en verkopen van leren tassen en accessoires waar mensen blij van worden! Om een fairtrade productie werkplaats te helpen, door meer werkgelegenheid te creeeren voor mensen uit de laagste kasten, die niet veel uitzicht op een goed leven hadden, was het belangrijk dat de designs van het prachtige handwerk beter werd afgestemd op de Westerse markt. MYOMY zocht daarop contact met veelbelovende alumni van de Design Academy uit Eindhoven. 

Ramón Middelkoop kreeg de opdracht een ontwerp te maken dat gerealiseerd kon worden met het toen beschikbare leer en dat relatief eenvoudig te maken zou zijn. De allereerste fairtrade geproduceerde tas My Paper Bag Short Handle was het resultaat! Een zwerver in de tram met een papieren tas was dé inspiratiebron voor ontwerper Ramón. De ontwerpen van de MYOMY collecties komen tot stand door een goede samenwerking met Nederlandse Design talenten. 

De collectie My Paper Bag werd een groot succes en dat heeft MYOMY op de kaart gezet als hèt Nederlandse modemerk dat producten ontwerpt, produceert en verkoopt vanuit een duurzame gedachte. MYOMY heeft ervoor kunnen zorgen dat door de productie van leren accessoires inmiddels meer dan honderd gezinnen een beter leven hebben in India. Daarnaast is het leerlooiproces milieuvriendelijker gemaakt!

De MYOMY collectie is ondertussen uitgebreid met MY BLACK BAG, MY SADDLE BAG, MY CLASSIC BAG en de succesvolle mannenlijn PHILIP. De ontwerpen van de MYOMY collecties komen tot stand door een goede samenwerking met Nederlandse Design talenten. En de favoriete designklassier, de My Paper Bag, is uitgegroeid tot een uitgebreide collectie van MYOMY dat ieder jaar verder aangevuld wordt met nieuwe modellen en nieuwe kleuren! En dat we hier in Nederland blij worden van de tassen van MYOMY dat blijkt wel uit de enorme populariteit van de MY PAPER BAG, het bekende ontwerp met de mooie kartelrand is niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld.

MY PAPER BAG is bijna een merk op zich geworden! Vandaar dat een rebranding gaat plaatsvinden van de collectie van MY PAPER BAG. Deze rebranding van de collectie zal bijdragen aan de kracht en herkenbaarheid van het merk MYOMY DO GOODS. Concreet betekent dit dat alle nieuwe MY PAPER BAG tassen, die vanaf april 2016 uit India arriveren, aan de buitenkant zijn voorzien van het logo MYOMY DO GOODS. Verder blijft het exact dezelfde herkenbare tas met de bekende kartelrand, verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren. 

Dé My Paper Bag is te herkennen aan:

- Het MYOMY logo voorop de tas
- De stalen hangtag met MY PAPER BAG
- Het ingestikte label; designed for MYOMY by Ramon Middelkoop
- Het unieke houten plankje (bij de meeste modellen)

En naast de uitbreiding van de My Paper Bag collectie zal MYOMY DO GOODS ons blijven verrassen met innovatieve designs, gebaseerd op iconische gebruiksvoorwerpen!

Kik hier voor de totale collectie van MYOMY DO GOODS!

MYOMY_MY-PAPER-BAG_LONG-HANDLE_ORIGINAL-Blog_1HxH5YlcHfXGXu

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.