Leersoorten

Leatherlicious heeft diverse leersoorten in haar assortiment en om je een beter beeld te geven over de diverse soorten vertellen we je er graag over. 

De leren tassen die we bij Leatherlicious verkopen worden bijna allemaal gemaakt van runderleer. Hieronder vertellen we je uitgebreid over de verschillende soorten runderleer en de andere soorten leer.

RUNDERLEER

In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van runderleer voor het maken van tassen. Runderleer is afkomstig van koeien, buffels of de yak. Runderleer is een mooie leersoort die je op verschillende manier kunt behandelen.

Runderleer met een OPEN STRUCTUUR

Het leer afkomstig van de rund kan een meer open structuur hebben, dit betekent dat het geen extra finish laag krijgt, waardoor de natuurlijke eigenschappen van het leer worden behouden en het geeft het leer meer de natuurlijke look. Dit betekent ook dat dit leer kwetsbaarder is voor vocht en vuil en dat het gevoelig is voor verkleuring. Daarom is het heel belangrijk dat je het leer goed onderhoudt en dat je oppast met kleding bij bijvoorbeeld lichte kleur tassen. Een zwarte broek kan bijvoorbeeld snel afgeven op een lichte tas.  

Runderleer met een AFGEDEKTE STRUCTUUR

Als het leer is afgedekt door een extra finish laag, verliest het leer haar open structuur waardoor het minder kwetsbaar is. Door de extra finish laag vallen de natuurlijke oneffenheden in het leer minder op. Doordat het gezien kan worden als een beschermlaag is dit type leer praktisch in gebruik. Deze afgedekte structuur wordt dan ook voor veel leren tassen gebruikt. 

MYOMY bijvoorbeeld heeft zowel leer met een open structuur, ook wel Hunter leer genoemd, als een leersoort dat meer is afgedekt, ook wel Rambler leer genoemd, in haar assortiment. Lees hierover alles in ons blog: leersoorten MYOMY.

 

ANILINE rundLEER

Aniline leer behoort tot de volnerf leersoorten en wordt gebruikt voor bijna alle tassen en accessoires van Castelijn & Beerens. Het is een van de beste leersoorten. Iedere huid wordt zorgvuldig met de hand geselecteerd waarbij slechts 10% van de huiden hiervoor in aanmerking komt. Dit is dan ook de reden waardoor het aniline leer zo exclusief en kostbaar is. In samenwerking met gespecialiseerde looierijen wordt de kleur en glans aangebracht. Het leer wordt door en door geverfd en het wordt daarna voorzien van een beschermlaagje. Dit beschermlaagje zorgt ervoor dat de tas vocht- en olieafstotend wordt. Aniline rundleer is leer voor de echte liefhebber!   

 

PLANTAARDIG GELOOID LEER - DUURZAAM GELOOID leer

Als het leer plantaardig gelooid is, ook wel natuurlijk gelooid, wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van chemicaliën bij het looijproces en bij het reinigen van de huiden. Dit zorgt voor veilige omstandigheden voor mens en natuur en voorkomt onnodige schade aan het milieu. Alle leren tassen van MYOMY do goods zijn gemaakt van duurzaam gelooid leer.

STRUISVOGELLEER

Struisvogelleer is het leer van de struisvogel en is erg soepel en een van de sterkste en mooiste leersoorten ter wereld. Het is dan ook heel goed bruikbaar voor het maken van leren tassen en andere leren accessoires. Zowel de vacht als de poten worden gebruikt om het leer te maken. Het onderscheidende aan struisvogelleer van de vacht zijn de noppen die in het leer zitten waar de veren hebben gezeten. Dit geeft het product een bijzondere textuur met een exclusieve uitstraling. We hebben momenteel nog maar een paar tassen waarbij gewerkt is met struisvogelleren details.

 

SLANGENLEER

Slangenleer is een materiaal gemaakt van de huid van slangen. Met name de grotere soorten worden gebruikt, zoals de python. Python leer is erg zeldzaam en heeft daarom ook een exclusief imago. Slangenleer wordt verkregen door slangen te kweken in zogenaamde 'slangenfarms', net zoals bij krokodillenleer. De uitstraling van slangenleer wordt gezien als mooi, rijk en aards. Het leer zelf is zacht, maar heeft een grote taaiheid, waardoor de kwaliteit zeer duurzaam is. En doordat de huid van een slang goed te bewerken is, ook qua kleur, is het een zeer geschikt materiaal om diverse producten van te maken, van sexy tot trendy tot klassiek. Doordat slangenleren producten goed te combineren zijn met andere materialen en door de verscheidenheid aan kleuren en texturen, maakt het tot een zeer populaire leersoort vandaag de dag. 

Omdat Python leer erg zeldzaam is, geeft Indonesië ieder jaar een quota af. In die quota staat hoeveel huiden er in dat jaar geëxporteerd mogen worden. Dit doet de overheid om de python te beschermen. De slangenleer producten worden ingevoerd onder naleving van de internationale wetten die diersoorten beschermen onder de controle van Cites (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora)

 

WATERSLANGENLEER

Waterslangenleer is ook een favoriet, structuur is iets verfijnder en daarom net iets betaalbaarder. Waterslangen zijn kleine slangen die leven in de rijstvelden in Indonesië. De slangen worden de water snake genoemd. Deze slangen verwoesten de gewassen en worden daarom als ongedierte gezien. Deze slangen worden niet gebruikt als consumptie maar worden dus verwijderd uit de rijstvelden om er voor te zorgen dat de gewassen niet worden opgegeten. De huiden worden vervolgens gebruikt voor de productie van leren producten. 

VISSENLEER

Vissenleer wordt steeds vaker gebruikt. Zo zie je bijvoorbeeld leer van paling, tilapia, baars etc. Met name het leer van paling is flinterdun en toch sterk. Het doet  nog het meeste denken aan slang. Zeer bijzonder en niet goedkoop. Aqualeather oftewel victoriabaars is een dunne zacht aanvoelende stof met een chique uitstraling en een uniek fraaie structuur dat onmogelijk te simuleren is. Het is sterker dan rund- of haaienleer. We hebben nog een paar armbanden van Niloo die zijn uitgevoerd in aqualeather. 

 

KROKODILLENLEER

Krokodillenleer is een materiaal gemaakt van de huid van verschillende soorten krokodilachtigen. Tegenwoordig is krokodillenleer afkomstig van krokodillenfarms, fabrikanten die het leer verder verwerken hebben een grote voorkeur voor huiden die afkomstig zijn van de legale leerindustrie, niet alleen vanwege de ecologische of juridische aspecten maar ook vanwege de gecertificeerde kwaliteit.

Leren tassen bij Leatherlicious

Benieuwd naar onze collectie aan leren tassen en andere leren accesoires? We hebben zowel voor mannen als voor vrouwen een mooie selectie gemaakt van leren accessoires van alleen maar Nederlandse topmerken. Neem vooral een kijkje in onze online boetiek!

 

TASSEN VOOR HAAR  |  TASSEN VOOR HEM  |  PORTEMONNEES  |  ACCESSOIRES   |  CADEAUS