Onderhoud leer

 

 

Hoe zorg je ervoor dat leer mooi blijft?

 

Misschien niet het leukste om te doen, maar wel heel verstandig! Bij aankoop van je tas of andere leren accessoires, kun je het beste het leer preventief beschermen tegen invloeden waaraan het blootgesteld wordt. Impregneer je nieuwe tas of ander artikel met een speciaal hiervoor bestemde spray, om het leer tegen vocht en vuil te beschermen. Leer kan tijdens gebruik zijn soepelheid verliezen door gebrek aan onderhoud. Zoals je je eigen huid verzorgd moet je ook het leer verzorgen. Gebruik dan ook regelmatig het juiste verzorgingsproduct om het leer soepel te houden. Dit kan je doen door gebruik te maken van een transparant verzorgingsproduct. Om eventuele beschadigingen of de kleur van het materiaal op te frissen kun je beter een gekleurd verzorgingsproduct gebruiken. Na het reinigen adviseren wij altijd om opnieuw te impregneren tegen vocht en vuil.

TIPS OM JE TAS LANG MOOI TE HOUDEN:

·       Impregneer je tas voor gebruik met een beschermende en voedende leerspray. Herhaal dit vervolgens 2 à 3 keer per jaar, zodat het leer soepel en mooi blijft.

·       Heb je onverhoopt een vlek op je tas, dan kun je dit met een reinigingsschuim speciaal voor leer verwijderen. De Clean en Care van Collonil kun je hiervoor heel goed gebruiken! Als je de tas hebt gereinigd, is het belangrijk om na het drogen Na het reinigen is het belangrijk de tas opnieuw te impregneren tegen vocht en vuil. 

·       Je tas zou kunnen uitdrogen als je deze in de buurt van een verwarming plaatst, wees daar alert op. 

·       Zorg er voor dat de leren tas niet onnodig lang wordt blootgesteld aan de zon, dit in verband met kleurverandering.

·       Vermijd zo veel mogelijk de regen, hagel en sneeuw met een leren tas. Is je leren tas toch natgeregend, laat hem dan op een natuurlijke manier drogen. 

·       Waarschijnlijk heel logisch, maar oliën, make up, schoonmaakmiddelen en andere producten die chemische stoffen bevatten, kunnen het product aantasten, dus houd je tas hiervan uit de buurt. 

·       Heb je een lichte kleur tas, pas dan een beetje op bij welke kledingstukken je de tas gaat dragen. Jeans bijvoorbeeld kan afgeven op de tas en dat geeft donkere vlekken. Mocht je inderdaad donkere plekken op je tas hebben gekregen, dan kun je altijd proberen om dit met een reinigingsschuim te verwijderen. Maar vaak krijg je het niet helemaal schoon, dus wees hier alert op. 

·       Heb je een suède tas? Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer en wordt valer door het gebruik. Het is belangrijk om suède goed te impregneren vóór gebruik. 

·       In de meeste gevallen wordt een stofzak meegeleverd met de tas. Indien je de tas niet gebruikt, kun je deze het beste in deze stofzak bewaren op een donkere en droge plek. 

 

Onderhoudsproducten

We hebben een selectie gemaakt van onderhoudsproducten die je kunt gebruiken om je nieuwe tas te verzorgen, te onderhouden en te beschermen. Collonil heeft een paar mooie transparante verzorgingsproducten met drijfgas en zonder.

 

COLLONIL ORGANIC LIJN

Collonil heeft een speciaal ontwikkelde organic lijn voor de bewuste consument, waarbij 90% natuurlijke ingrediënten zijn verwerkt. Deze spray is oplosmiddelvrij en bevat geen drijfgas en biedt bescherming, verzorging en reiniging door middel van natuurlijke ingrediënten. Deze lijn is te verkrijgen met olijfolie en met bamboe. Door de pompverstuiver kun je probleemloos binnen je tas insprayen. Deze Collonil producten beschermen langdurig en effectief tegen vuil en vocht en zijn geschikt voor gladleer, suède, nubuck, textiel en materiaalcombinaties. 

 

COLLONIL NANOPRO

De Nanopro spray is een innovatieve High-Tech bescherming, ontwikkeld vanuit de Nano-technologie. Deze technologie is gebaseerd op microscopisch kleine deeltjes. Deze technologie hebben ze gebruikt in verzorgingsproducten zodat leervezels stuk voor stuk omhuld kunnen worden, waardoor de Nanopro spray een echte water- en vuilblokker is. Deze spray is geschikt voor glad leer, nubuck, suède en textiel.

 

 

ONDERHOUD VAN DIVERSE LEERSOORTEN 

ZO ONDERHOUD JE JOUW SUÈDE PRODUCT

Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer. Producten gemaakt van suède kunnen kleur afgeven (zeker in geval van donker gekleurd Suède) en worden valer door het gebruik. Er bestaan suède-sprays met kleurhersteller om de kleur op te frissen. Belangrijker is echter om producten gemaakt van suède goed te impregneren voor gebruik. Vocht, vuil en oliën geven sneller blijvende vlekken in suède dan in leer, dus preventief beschermen is de boodschap.

ZO ONDERHOUD JE JOUW NUBUCK PRODUCT

Nubuck lijkt een beetje op suède maar bij nubuck wordt aan de bovenzijde van de huid licht geschuurd, waardoor er een fluweelachtige uitstraling en gevoel ontstaat. Nubuck is heel  gevoelig voor vuil, vet, vocht, transpiratie en zonlicht (uv-straling), waardoor het noodzakelijk is het goed te beschermen. Producten gemaakt van nubuck worden altijd valer door het gebruik. Er bestaan sprays met kleurhersteller om de kleur op te frissen. Beschermen met een speciale spray is dan ook een must do!

ZO ONDERHOUD JE JOUW SLANGENLEREN PRODUCT

Heb je een leren tas dat van reptielenmateriaal is gemaakt, zoals croco, python of slang, dan is het ook belangrijk dit goed te verzorgen en te beschermen om er lang veel plezier van te hebben. Collonil heeft een speciaal ontwikkeld product voor reptielmateriaal, de exotic spray. Zorg ervoor dat je vóór gebruikt de accessoire insprayt en dat je dit regelmatig herhaalt. 

 

ZO ONDERHOUD JE JOUW LAKLEREN PRODUCT

Lakleder kan een egaal uiterlijk hebben of bewerkt zijn (bijvoorbeeld croco). Om lak te fabriceren worden verschillende materialen als ondergrond gebruikt, bijvoorbeeld rund- of splitleer. Hierop wordt een hoogglans folie aangebracht. Lakleder is kwetsbaar materiaal: het gaat op de buig- en stootplekken kreukelen en uiteindelijk kunnen er barstjes en blaasjes ontstaan. Dit product mag zeker niet met een leder/suède spray behandeld worden, omdat dit de laklaag aantast. Reinigen met een vochtige doek is meer dan genoeg voor lakleer.

ZO ONDERHOUD JE JOUW SCHAPEN EN GEITENLEREN ARTIKEL

Schapen- en geitenleer  wordt plantaardig gelooid zonder een finishlaag. De van nature drogere en stuggere schapenhuiden worden volgens de oude traditie met de hand gepoetst met een ‘waterbeits’ en afgewerkt met een product op basis van was. Hierdoor vertoont schapenleer vrijwel altijd het zogenaamde ‘wolk-effect’. Aangezien er relatief kleine huiden verwerkt worden, zijn kleur- en structuurverschillen in het product niet te vermijden. In verband met de structuur van schapenleer kunnen in het begin kleine haarscheurtjes ontstaan (ook wel craquelé-effect genoemd). Dit komt juist de charme van het leer ten goede, mede door de antiekuitstraling. Ook dit product kun je het beste vooraf impregneren (nanopro spray) en voor het onderhoud gebruik je weer een verzorgingsproduct.